Ontdek in deze gratis gids hoe jij meer rust & overzicht krijgt in jouw drukke bestaan.


Ontdek hoe jij meer
rust & overzicht krijgt in
jouw drukke bestaan!

Download deze gratis gids met simpele stappen die je meteen kunt toepassen. Zodat jij weer tijd hebt voor andere leuke dingen.

Besluiteloosheid; om gek van te worden soms. Ontdek in dit artikel 6 tips wat je kunt doen als je last hebt van besluiteloosheid.

1. Besluiteloosheid tip 1

Even terug naar de basis. Herken je dat? Je denkt al zo lang na en komt er maar niet uit. Na een tijdje denk je “la ma”. Maar dat is niet slim. Albert Einstein geeft aan waarom:

Dus denk goed na als je de beslissing maar niet neemt of uitstelt. Is het vluchtgedrag? Omdat het niet lukt om te kiezen of is het echt niet meer relevant?

Laat deze vraag je helpen:

Wat wil ik bereiken met mijn (verschillende) keuzes? Wat gebeurt er als ik geen beslissing neem? Is dat wat ik wil?

2. Besluiteloosheid tip 2

Besluiteloosheid-geef je voor- en nadelen wegingsfactoren mee.

Maak eens lijst van al je keuzes met 2 kolommen: bij elke keuze vul je de voordelen en nadelen in. En ga dan kijken welke voordelen of nadelen je belangrijk vindt. Geef deze ook een ‘gewicht’ mee: welke wegen het zwaarst? Stel dat je bij de ene keuze 4 nadelen hebt en bij de andere keuze 6 nadelen. Dan hoeft het niet zo te zijn dat de keuze met 6 nadelen niet kiest. Het kan best zijn dat daar nadelen staan die je niet zo heel erg belangrijk vindt. En bij de keuze waar ‘maar’ 4 nadelen staan; dat je deze wel heel erg belangrijk vindt. Dus geef bij elk voordeel en nadeel aan hoe belangrijk je dit vindt, bijvoorbeeld door rapportcijfers.

Kijk nog een keer naar de nadelen lijst. Zijn er ook opties om deze nadelen te verminderen of te voorkomen? Vaak maken onze gedachten ook nog eens heel veel nadelen die er niet eens hoeven te zijn.

3. Besluiteloosheid tip 3

Last van besluiteloosheid? Laat iemand met je mee denken. Ontdek in het artikel nog meer tips.

Zelf draait je hoofd al overuren. Dus laat iemand met je mee kijken. Bespreek het samen. De ander heeft vast nieuwe inzichten. Bekijk dan of je deze nieuwe inzichten mee wilt nemen in je besluitvorming (ahum).

4. Besluiteloosheid tip 4

Laat het los en doe iets leuks. Tsja, een open deur. Maar de hele tijd aan de beslissingen denken heeft ook weinig zin. Maak een wandeling in de natuur of doe even wat leuks. Laat het een paar dagen liggen. En kijk er pas weer naar als je hoofdje weer wat rustiger is geworden. Als je even wat anders doet krijg je vaak inspiratie d.m.v. een “aha moment”. Maar dan moet je dat wel mogelijk maken door even uit je hoofd te gaan. Dus ga sporten, wandelen, mediteren, dansenl Iets waardoor je creatieve brein weer geactiveerd wordt.

5. Besluiteloosheid tip 5

Last van besluiteloosheid? Bid, wens of vraag om hulp. Lees het artikel als je nog meer wilt weten wat je kunt doen aan besluiteloosheid.

Iets anders wat je ook kunt proberen. Vraag om hulp. En dan bedoel ik niet tip 3 om iemand mee te laten kijken. Voor de 1 is dat bidden. Voor een ander is dat een wensballon de lucht in laten. Iemand anders spreekt tegen zijn of haar beschermengel. Kies iets wat bij jou past. Je kunt ook heel simpel vlak voordat je gaat slapen uitspreken: “als ik morgen wakker ben, dan weet ik welke keuze het beste bij mij past.” Of schrijf in je dagboek en zet daar jouw wens en intentie neer. Belangrijk is dat je het niet alleen vraagt, maar ook denkt aan de uitkomst. Hoe zou jij je voelen als je het (juiste) besluit hebt genomen? Denk aan de vreugde en de rust die het jouw hoofd zal geven. Besteed daar even 5 minuten aan, even lekker fantaseren. Denk aan wat je krijgt als je de keuze genomen hebt. Zie, voel, ruik en proef alle voordelen van jouw keuze!

6. Besluiteloosheid tip 6

Besluiteloosheid kan heel veel redenen hebben, waardoor het jou maar steeds niet lukt om een keuze te maken. Lees ook mijn blogs:

Zo werk je op verschillende manieren aan jouw besluiteloosheid.

Geef niet snel op met alle tips. Weet dat je je hersenen ook altijd even moet trainen. Zij moeten nieuwe verbindingen aanleggen en dat kost tijd.

Heel veel succes met alle tips.

Heb je vaak last van besluiteloosheid en gepieker? Doorbreek de cirkel en neem contact op en gun dat hoofd van jou wat rust! Liever zelf aan de slag, koop mijn zelfstudiecursus.

Wil jij meer rust? ​


Ontdek in deze zelfstudiecursus hoe jij meer rust in jouw hoofd krijgt door te stoppen met piekeren. ​

Met veel theorie, stappenplannen, oefeningen en heel veel handige tips! Normaal 4 trainingsdagen, nu in 1 zelfstudiecursus.

Help anderen ook naar een gelukkiger & gezonder leven en deel dit artikel.

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op!

Dan maken we even kennis, vrijblijvend natuurlijk. Dan kijken we wat ik voor jou kan betekenen. Als ik je niet kan helpen, dan vertel ik dat ook. Je zit dus nergens aan vast. Neem vandaag nog de 1e stap naar een gelukkiger en gezonder leven.

Lees de missie van Leonie Grein van LG voor jou

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven