Ontdek in deze gratis gids hoe jij meer rust & overzicht krijgt in jouw drukke bestaan.


Ontdek hoe jij meer
rust & overzicht krijgt in
jouw drukke bestaan!

Download deze gratis gids met simpele stappen die je meteen kunt toepassen. Zodat jij weer tijd hebt voor andere leuke dingen.

Chagrijnig? 8 tips om je humeur op te beuren

Ontdek in dit artikel 8 simpele manieren om je humeur snel weer op te beuren.

Chagrijnig? Ontdek 8 simpele manieren om je humeur snel op te beuren

Chagrijnig? Bah! Ontdek in dit artikel 8 simpele manieren die je meteen kunt toepassen om weer wat lekkerder in je vel te zitten.

1. Chagrijnig? Vul je oxytocine aan

Ben je chagrijnig? Vul je oxytocine niveau aan: knuffel!

Ga knuffelen, zoenen of sexen! Met een paar minuten heb je al je oxytocine niveau aangevuld. We doen het echt veel te weinig.

2. Chagrijnig? Zoek de zon op

Chagrijnig? Zoek de zon op of gebruik een warme lamp.

Niet altijd makkelijk in de winter. Maar ook een warme lamp kan helpen. Ga even lekker fantaseren; doe alsof je op je ligbed ligt in de zon op vakantie en voel de warmte op je gezicht.

3. Geef anderen complimenten of doe iets goed voor een ander

Chagrijnig? Help iemand anders

Als je een compliment geeft, fleurt de ander op en dat geeft jou ook weer een goed gevoel. Doe iets liefs voor een ander. Breng een warme maaltijd naar je oudere buurman of vrouw. Doe wat boodschappen of haal een leuk klein lief kadootje voor iemand! Wie goed doet, wie goed ontmoet. 🙂

4. Chagrijnig? Kijk naar je lievelingsfoto’s en filmpjes

Chagrijnig? Kijk naar je lievelingsfoto's en filmpjes.

Leg een map op je telefoon aan en zet daarin je lievelingsfoto’s. Sla korte filmpjes op van een cabaretier en lach! Lachen is gezond!

5. Humeurig? Voel je dankbaar

Humeurig? Schrijf alle dingen waar op waarvoor je dankbaar bent.

Ga eens zitten en schrijf eens op waar je allemaal dankbaar voor bent. Denk ook aan anderen die het op dit moment wat minder hebben in hun leven. Schrijf op, benoem en voel het. Dat kikkert je weer op.

6. Humeurig? Dans!

Ben je humeurig? Dans op je lievelingsnummer.

Sla je lievelingsnumers op en ga even dansen. Dansen is zo goed voor je humeur en je gezondheid. Ga even lekker los. Ben je op je werk en niet in de gelegenheid om te dansen? Ga dan even op de wc zitten en zet een korte ontspanningsoefening op van 5 minuten. Dat helpt enorm om je energie weer aan te vullen.

7. Humeurig? Blik terug op je successen

Chagrijnig? Blik terug op je successen en beleef het moment opnieuw!

Blik terug op allemaal mooie dingen die je bereikt of gedaan hebt. De geboorte van je kinderen. De geslaagde sollicitatie, een diploma uitreiking. Herinner ze allemaal goed en doorleef dat fijne gevoel wat je toen had.

8. Humeurig? Verwen je zelf

Humeurig? verwen je zelf met een goed boek.

Een lekker warm (voeten)bad, een goed boek, een netflix serie, een wandeling in de natuur, bel een goede vriend(in). Of haal een tijdschrift en zet een lekkere pot thee. Je kunt natuurlijk ook gaan netflixen, maar doe iets waar je echt energie van krijgt of doe iets waarvoor je de tijd nooit neemt. Als je toch gaat netflixen, zorg dan dat je een comedy serie opzet i.p.v. een drama serie 😉.

Meer lezen?

Help anderen ook naar een gelukkiger & gezonder leven en deel dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven