Ontdek in deze gratis gids hoe jij meer rust & overzicht krijgt in jouw drukke bestaan.


Ontdek hoe jij meer
rust & overzicht krijgt in
jouw drukke bestaan!

Download deze gratis gids met simpele stappen die je meteen kunt toepassen. Zodat jij weer tijd hebt voor andere leuke dingen.

Ontdek wat dankbaarheid met je doet

Ontdek wat dankbaarheid met je doet.

Je hoort het wel vaker: wees dankbaar voor wat je hebt. Maar wat levert dankbaarheid je nou eigenlijk op? Hoe staat dit in verhouding met je eigen kracht, groei en ontwikkeling? Ontdek het in dit artikel.

Dankbaarheid & vrijheid

Leven in dankbaarheid zet jou meer in het ‘hier en nu’ en in jouw kracht. Je voelt je vrij en je bent nergens aan gebonden.

  • Als je denkt aan het verleden, denk je misschien aan dingen die je graag had willen doen of anders had willen doen.
  • Als je kijkt naar je toekomstige wensen en doelen ben je aan het ‘streven’. Je wilt graag meer bereiken of voldoen aan de verwachtingen van jezelf of die van anderen. Het geeft eigenlijk aan dat je nog niet helemaal tevreden bent met je huidige situatie.

Sta vaker stil

Betekent dit dan dat je geen wensen en doelen meer mag hebben? Nee hoor, integendeel. Wensen en doelen houden je scherp en gefocust en brengen je dichterbij naar hetgeen jij wil.
Maar pas op dat je wel blij bent met de dingen die je hebt en al doet. Tegenwoordig gaat alles zo snel en we zijn steeds bezig en druk in de weer. We nemen nauwelijks de tijd om gewoon even te genieten van alles wat er al is.

Veel mensen zijn niet tevreden met de huidige situatie in hun leven. Als je je daar teveel op focust kan je je ongelukkig voelen. Bij sommige mensen krijgt dit de overhand.

Hoe sta jij bijvoorbeeld ’s ochtends op?

  • Haast jij je meteen en denk je aan al dat werk wat vandaag op je ligt te wachten?
  • Grijp je meteen naar je smartphone om te kijken wat er allemaal is gebeurd?

Of

  • Ga je nog even lekker vijf minuten liggen dagdromen en genieten van je warme bedje?
  • Rustig opstaan met een kop koffie of thee en ga je daarna pas douchen?

Een rustig begin is het halve werk

Wist je dat als je rustig op staat, de dag zelf ook rustiger verloopt?

Zelf vind ik het heerlijk om rustig wakker te worden. Ik kruip nog even lekker tegen mijn man aan en ben heel erg blij met mijn lekkere warme donsbed en kussen en mijn lieve man. Daar kan ik echt enorm van genieten. Vervolgens sta ik op en ga ik lekker een cappuccino drinken.

Het fijne hiervan is dat ik zelf veel relaxter ben en dat ik altijd hele mooie ideeën krijg. Vroeger stond ik meteen al naast mijn bed, sprong onder de douche en in mijn hoofd was ik mijn ‘to do lijst’ al aan het afwerken. Sinds ik rustiger en dankbaarder op sta ben ik veel relaxter en raak ik veel meer geïnspireerd en beleef ik mijn dag veel relaxter en positiever.

Houd elke dag een relaxt ochtendritueel

Het is voor mij nu een dagelijks ritueeltje om rustig en met dankbaarheid op te staan. Het levert mij zoveel meer rust op. En waarom zou je je ook druk maken? Door in je hoofd meteen met je dagelijkse werkzaamheden te beginnen wordt je ‘to do lijst’ echt niet sneller van opgelost. 😉

Ook ’s avonds denk ik even aan alle fijne dingen in mijn leven en zo ga ik heerlijk rustig slapen.

Als je dit nog niet doet, raad ik je aan om het eens een week te proberen. Hoe trek je dankbaarheid aan? Eigenlijk heel simpel. Voordat je opstaat en vlak voordat je gaat slapen, denk je aan alle fijne dingen die je al hebt en waar je dankbaar voor bent. Schrijf ze eventueel allemaal op. Je kan ze ook in je telefoon zetten en er af en toe naar kijken.

Het geeft je zoveel energie! Positiviteit trekt positiviteit aan.

Wees danbaar voor wat je hebt en je zal eindigen met meer.” Oprah Winfrey

Houd jij al een ochtendritueel met allemaal dankbare momenten?

Meer lezen?

Help anderen ook naar een gelukkiger & gezonder leven en deel dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven