Ontdek in deze gratis gids hoe jij meer rust & overzicht krijgt in jouw drukke bestaan.


Ontdek hoe jij meer
rust & overzicht krijgt in
jouw drukke bestaan!

Download deze gratis gids met simpele stappen die je meteen kunt toepassen. Zodat jij weer tijd hebt voor andere leuke dingen.

In welke wereld wil jij leven?

Ontdek in dit artikel wat je kunt doen om in een wereld te leven zoals jij dat ziet.

Tegenwoordig is het nog makkelijker dan vroeger om je mening te uiten. De wereld ligt aan onze voeten. Het gebruik van social media is enorm toegenomen. Graag delen we onze mening en willen we anderen overtuigen. Er zijn voor- en tegenstanders. Iedereen probeert elkaar te overtuigen. Voor je het weet is een ‘post’ op social media uitgegroeid tot een enorme hoeveelheid aan reacties met meningen. Soms zo erg dat het een en ander zijn eigen leven gaat leiden. Waarbij emoties ook nog eens hoog op kunnen lopen. Waarbij over en weer ook nog eens verwijten worden gemaakt.

Wat delen wij met elkaar in deze wereld?

Een mooie uitspraak van Aristoteles die ik graag met jullie wil delen:

“Een overtuiging die door alle mensen wordt gedeeld, wortelt in de werkelijkheid.” Aristoteles

Deze uitspraak lijkt enigszins op: ‘alles wat je aandacht geeft groeit.’ Lieve mensen; er is zoveel in onze wereld waar we het niet mee eens zijn. Onze kranten en het nieuws staan er vol van. Zelfs zo vol dat het lijkt alsof we het nergens anders meer over kunnen hebben. En daardoor denken we dat we in een hele slechte wereld leven. En zo is het cirkeltje weer rond. Maar er gebeuren ook zo veel mooie dingen! Waarom geven we daar niet met zijn allen meer aandacht aan?

Deel alleen nog maar mooie momenten met elkaar

Er zijn zo veel prachtige en leuke dingen in het leven. Is het niet leuker om dat met elkaar te delen en elkaar te stimuleren om mooie en goede dingen neer te zetten? Een kennis van mij deelde ooit eens een week lang op haar tijdlijn alle mooie en goede nieuwsberichten. Weet je waar ze tegen aan liep?

Dat het ontzettend moeilijk was om deze berichten te vinden!

Laten we ons richten over hoe wij onze wereld liever zien. En laten we daar onze aandacht op vestigen. Zoals zo vaak wordt gezegd. Het is net als bij leraren en opvoeders: je moet zelf het goede voorbeeld geven. Wat doe jij er aan om de wereld een stukje mooier te laten zijn?

Doe wat je kan

Eigenlijk kan het al heel simpel. Een compliment geven aan iemand, een restje van het avondeten geven aan je oude buurman of vrouw die zelf niet meer kan koken. Even wat boodschapjes mee nemen voor iemand anders. Wat geld geven aan het goede doel, vrijwilligers werk doen of wat dan ook. Een leuk nieuwtje plaatsen over bijzondere en goede activiteiten die ook anderen weer inspireren.

Toon respect voor elkaars mening. Er is geen goed of fout. Je hoeft het ook niet met elkaar eens te zijn. Het is toch ook leuk om verschillende kleuren (=meningen) van de regenboog te zien? Alleen maar zwart en wit is ook zo saai! Ook jij mag je mening uiten aan anderen. Het is alleen de vraag hoe je dat doet. Ik laat mij altijd inspireren door spreuken van anderen. Zoals Goethe ooit zei:

“Benader iemand zoals hij is en hij zal zo blijven, benader hem zoals hij kan worden en hij zal zo worden.” Goethe

  • Dus wees lief voor je medemens. Benader de ander zoals jij zelf ook benaderd wil worden.
  • Doe eens iets voor de ander, zonder daarbij iets van de ander terug te verwachten.

Laten we zelf de wereld een stukje mooier maken. En laten we dat soort dingen meer en meer gaan delen met elkaar. Het moet beginnen met een sneeuwbal. Anders kan deze niet gaan rollen en groter worden, toch? Ik zie al zoveel mooie berichten, heel veel mensen doen het, maar ik wil meer ;).

Dus: wat wordt jouw sneeuwbal?

Laat het hieronder weten in een reactie. Blijf posten over mooie voorbeelden in de wereld of gewoon heel simpel van jouw stad. Er zijn zoveel prachtige voorbeelden, wie weet inspireert jouw voorbeeld de ander!

De maatschappij dat ben jij!

Meer lezen?

Help anderen ook naar een gelukkiger & gezonder leven en deel dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven