Ontdek in deze gratis gids hoe jij meer rust & overzicht krijgt in jouw drukke bestaan.


Ontdek hoe jij meer
rust & overzicht krijgt in
jouw drukke bestaan!

Download deze gratis gids met simpele stappen die je meteen kunt toepassen. Zodat jij weer tijd hebt voor andere leuke dingen.

Wat is efficiënt en effectief werken?

Efficiënt en effectief werken. Maat wat dat is dat dan precies? Slim werken zodat jij genoeg tijd over hebt voor andere leuke dingen. Time management, effectief en efficiënt werken; zo maar wat termen die je dan tegen komt. Maar wat houdt dat allemaal precies in? En zijn er verschillen tussen de begrippen of betekenen ze allemaal hetzelfde? Je ontdekt het in dit artikel. Laten we beginnen met de paraplu waar alles om draait.

Time management

Time management zijn allerlei technieken, middelen en tools en tips die jij kunt gebruiken zodat jij zo efficiënt en effectief mogelijk met jouw tijd om gaat. Zodat je het op de snelste en slimste manier doet zodat jij je werk sneller gedaan krijgt.

Wat is het verschil tussen efficiënt en effectief werken?

Tsja, vliegen er weer 2 termen om jouw oren. Efficiënt en effectief. Is er eigenlijk een verschil tussen deze 2? Ja zeker. Efficiënt werken wil zeggen hoe krijg je het zo snel mogelijk gedaan. Effectief werken is weer iets anders. Effectief werken betekent: heb jij jouw doel gehaald? Je kunt namelijk wel snel werken, maar dat betekent nog niet dat je jouw verkoopresultaat bijvoorbeeld hebt gehaald. Dat moet nog blijken.

Wat is dan handiger efficiënt werken of effectief werken?

Dat hangt er maar net vanaf wat je wil. Dus wat jouw doel is. Als voorbeeld nemen we de was opvouwen. Dat is een vervelend klusje wat steeds terug komt. Dan kan maar beter heel snel gebeuren. Bijna niemand heeft er belang bij dat het super glad gestreken is en keurig punt op punt ligt super netjes in de kast. Maar heb jij een hotel? Dan moet het er natuurlijk wel super netjes uitzien, dan ziet een verkreukeld beddengoed er niet echt verzorgd uit. Vaak is het ook niet het 1 of het ander. Je hebt te veel werk. Dus je wilt het en snel gedaan krijgen en je moet daarmee ook jouw doelen behalen. Maar een goede mix tussen die 2 daar draait het vaak om in time management. Laten we als voorbeeld perfectionisten nemen. Hun valkuil is vaak dat ze alles perfect willen hebben. En daardoor te lang over dingen doen, terwijl ze daar eigenlijk helemaal geen tijd voor hebben.

Time management wordt steeds belangrijker

Waarom? Omdat we tegenwoordig veel meer kunnen doen dan vroeger. Allerlei mogelijkheden liggen binnen ons handbereik. De digitale wereld brengt ons ook steeds meer, maar dat betekent ook dat er steeds meer op ons af komt. We hebben te veel mogelijkheden, terwijl onze dagen nog steeds uit 24 uur bestaan. Dat betekent dus dat we keuzes moeten maken. We moeten de juiste dingen doen die belangrijk voor ons zijn of voor ons werk. Simpelweg steeds meer dingen doen met dezelfde tijd leidt uiteindelijk alleen maar tot stress.

Keuzes maken, prioriteiten stellen, al jouw doelen bereiken dat is allemaal nog niet zo makkelijk.

Daarom heb ik een zelfstudiecursus geschreven: meer tijd en minder stress, waarin je dat allemaal leert te doen. Ook werkgevers willen jou helpen om jouw doelen te behalen en een juiste balans te vinden tussen jouw werk- en privéleven. Daarvoor heb ik een coachtraject: meer tijd minder stress speciaal op maat gemaakt voor jou. Steeds meer werkgevers willen jou coachtraject betalen zodat jij sterker in jouw schoenen staat en minder last hebt van stress zodat jij niet ziek kunt worden.

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op!

Dan maken we even kennis, vrijblijvend natuurlijk. Dan kijken we wat ik voor jou kan betekenen. Als ik je niet kan helpen, dan vertel ik dat ook. Je zit dus nergens aan vast. Neem vandaag nog de 1e stap naar een gelukkiger en gezonder leven.

Lees de missie van Leonie Grein van LG voor jou

Wil je weten hoe je efficiëntere kunt werken?

Lees dan de onderstaande artikelen.

  • Ontdek met deze 6 tips hoe jij efficiënter kunt werken.
  • Hoe je sneller doorwerkt met deze 6 tools.
  • Maak snel je mailbox leeg met deze tips.

Help anderen ook naar een gelukkiger & gezonder leven en deel dit artikel.

Scroll naar boven