Ontdek in deze gratis gids hoe jij meer rust & overzicht krijgt in jouw drukke bestaan.


Ontdek hoe jij meer
rust & overzicht krijgt in
jouw drukke bestaan!

Download deze gratis gids met simpele stappen die je meteen kunt toepassen. Zodat jij weer tijd hebt voor andere leuke dingen.

Ontdek in dit artikel wat een gezondheidscoach allemaal voor jou kan betekenen.

Gezondheidscoach

Wat doet een gezondheidscoach?

Heel kort door de bocht: een gezondheidscoach kijkt naar jouw gezondheid. Maar wat houdt dat precies in?

Een gezondheidscoach kijkt naar verschillende aspecten van jouw gezondheid.

  • Wat je allemaal eet.
  • Welke lichamelijke klachten je ervaart
  • Wat je kunt doen aan je lichamelijke klachten.
  • Hoe je je over het algemeen voelt.
  • Wat je doet aan lichaamsbeweging en ontspanning.
  • Hoe je slaapt en hoe je omgaat met stress
  • Zingeving
  • Mentale gezondheid.
  • Je gewicht en wat je kunt doen om af te vallen en gezond te eten.
  • Jouw persoonlijkheid. Jouw sterke punten en ontwikkelpunten en hoe jij in het leven staat.

Gezondheidscoach en persoonlijke groei

Samen met de gezondheidscoach kijken jullie naar jouw talenten en hoe je deze kunt inzetten om een gezonder leven te leiden.

Samen met de gezondheidscoach breng je eigenlijk jouw leven in kaart. Jullie kijken samen naar jouw sterke en ontwikkelpunten en wat je kunt doen om deze te verbeteren. Daarbij gebruiken jullie bovenstaande lijst en gaan daar stap voor stap mee aan de slag. Het is de juiste balans vinden en krijgen aar een mentaal en fysiek fit bestaan. Waarbij jouw geluk centraal staat.

Gezondheidscoach en eten

Samen met de gezondheidscoach kijk je wat je zoal eet en hoe gezonde voeding daar aan kan bijdragen. Maar je krijgt ook lekkere recepten speciaal voor jou guilty pleasures.

Samen met de gezondheidscoach gaan jullie kijken wat je zoal eet. Je gaat niet perse een dieet volgen. Met een gezondheidscoach ga je juist kijken hoe je een gezond eetpatroon kunt hebben, zonder op dieet te gaan. Een dieet is namelijk vaak tijdelijk. Zodra je stopt met het dieet, kom je juist weer aan. Je lichaam is gewend om het met minder calorieën te doen. Dit staat ook bekend om het “jojo’ effect. Je hoeft niet bang te zijn dat je allemaal op wortelen hoeft te knabbelen. De gezondheidscoach kijkt naar jouw lievelingssnacks en vindt daarvoor gezondere en lekkere alternatieven. Waarvan je het recept natuurlijk mee naar huis krijgt.

Gezondheidscoach en stress

Samen met de gezondheidscoach kijk je naar jouw stressfactoren en ga je deze verminderen zodat jij lekkerder in je vel zit en makkelijker kilo's kwijtraakt..

Samen met de gezondheidscoach kijken jullie ook naar jouw stressfactoren en wat je kunt doen om deze te verminderen. Hierbij wordt er gekeken naar verschillende onderdelen. In welke mate jij last hebt van stress. Bv. op je werk of in je privé-leven, maar er wordt ook gekeken naar jouw eigen angsten, onzekerheden, gedachten en twijfels omdat deze ook een flinke impact hebben op jouw mentale gezondheid. De gezondheidscoach gaat met jou op zoek waar jouw meeste stress vandaan komt en wat je daar aan kunt doen. Voor de 1 zijn dit bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen. Voor een ander persoon kan dit meer de mindset zijn. Hoe je bijvoorbeeld met stress omgaat en hoe je tegen verschillende gebeurtenissen in jouw leven aan kijkt en welke gedachten je daar allemaal over hebt. Ook kun je stress ervaren door heel druk te zijn op jouw werk en omdat je te veel op je bordje hebt. Zowel in jouw werk als jouw privé leven. Daar ga je kijken hoe je deze stress kunt verminderen. Door anders te werken, meer voor jezelf te kiezen of op te komen of te werken aan jouw valkuilen zoals perfectionisme of een hoog verantwoordelijkheidsbesef.

Gezondheidscoach en lichamelijke klachten

Door te kijken naar jouw voeding en leefwijze kan de gezondheidscoach samen met jou kijken hoe je jouw lichamelijke klachten kan verminderen. Er bestaan specifieke voedingsmiddelen voor ziektes die jou gezonder kunnen maken. Ook is het mogelijk om voedingssupplementen te gebruiken. Dit kunnen vitamines of mineralen zijn, maar ook bepaalde kruiden of voedingsstoffen die nodig zijn om jouw lichaam weer in balans te krijgen. Dit kan voor allerlei mogelijke ziektes. Denk aan hoofdpijn, reuma, maagzuur, hidradenitis superativa, hoge bloeddruk. diabetes om maar een paar voorbeelden te noemen.

Gezondheidscoach en afvallen

Samen met de gezondheidscoach kijk je naar hoe jouw eetpatroon een bijdrage kan leveren aan jouw gezondheid.

Steeds meer volwassen en kinderen hebben te maken met overgewicht. Door diabetes loop je ook nog eens extra kans op allemaal vervelende complicaties. Het is vaak nodig om af te vallen, maar voor veel mensen is dit moeilijk om te doen. Meestal lukt het afvallen nog wel, maar na een tijdje zitten de verloren kilo’s er zo weer aan. En vaak nog meer. Samen met een gezondheidscoach ga je niet perse een dieet volgen, maar ga je kijken hoe je structureel een gezondere leefwijze kunt aanleren. Dit gaat over voeding, beweging maar ook je menatle fitheid. Je gaat bv. samen boodschappen doen en gezonde recepten leren maken. Vaak denken mensen dat als je wilt afvallen je alleen maar wortelen mag eten ;). Maar de gezondheidscoach kijkt ook naar jouw guilty pleasures en maakt daar gezonde vervangers voor. Gezond eten kan ook heel lekker zijn!

Vaak is er een (achterliggende) reden waarom je te veel ongezonde dingen eet. Samen met de gezondheidscoach kijk je naar jouw verleden en jouw emotionele gedachten. Ook wordt er gekeken naar jouw omgeving hoe deze jou veel ondersteuning kan bieden. Kortom met een gezondheidscoach kijk je niet alleen naar jouw eetgedrag jullie kijken ook samen naar de oorzaken van jouw eetgedrag en wat jullie daar aan kunnen doen.

Kortom een gezondheidscoach kan heel veel voor jou betekenen op alle verschillende gebieden. Juist de integrale en samenhangende aanpak op al deze gebieden geeft jouw het gevoel van gelukkig en fit zijn. Zowel mentaal als fysiek.

Modder niet langer aan met jouw gezondheidsklachten en slik niet zo maar allemaal medicijnen. Medicijnen zijn vaak nodig, maar geven ook veel bijwerkingen en lossen vaak het probleem niet op, maar wel alle symptomen, waardoor je niet echt beter wordt. Daarnaast heb je juist door medicijngebruik last van een tekort van vitamines en mineralen waardoor je een vicieuze cirkel zit.

Neem vandaag nog de stap naar een gelukkiger en gezonder leven. het is niet altijd makkelijk om de 1e stap te zetten. Maar weet dat je niet de enige bent. Kijk naar wat het je ook kan opleveren. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden. Dat verplicht je tot niets. Of koop een leefstijlanalyse en na contact maak ik voor jou een persoonlijke gids, hoe je gezonder kunt leven & eten. Welke voedingssupplementen voor jou geschikt zijn om meer energie te krijgen of voor jouw lichamelijke klachten.

Leefstijlanalyse op maat

Ontdek met deze leefstijlanalyse van LG voor jou hoe jij weer gezond wordt.

Val af, voel je fitter en verminder je gezondheidsklachten

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op!

Dan maken we even kennis, vrijblijvend natuurlijk. Dan kijken we wat ik voor jou kan betekenen. Als ik je niet kan helpen, dan vertel ik dat ook. Je zit dus nergens aan vast. Neem vandaag nog de 1e stap naar een gelukkiger en gezonder leven.

Lees de missie van Leonie Grein van LG voor jou

Scroll naar boven